Psychologen Praktijk Leidsche Rijn
 

Onze praktijk

Mathilde van der Kant (gz-psycholoog)

Mijn naam is Mathilde van der Kant. Na een aantal jaren, samen met Nienke, bij Altrecht te hebben gewerkt ben ik voor mijzelf begonnen in een kleine praktijk in Nieuwegein. In 2015 is daar de Psychologen Praktijk Leidsche Rijn bij gekomen. Omdat Psychologen Praktijk Leidsche Rijn al snel groter werd heb ik in 2018 besloten mij volledig op deze praktijk te richten. Met veel plezier werk ik als zelfstandig psycholoog. Ik heb uitgebreide ervaring in de behandeling van angst- en stemmingklachten en persoonlijkheidsproblematiek. Ik werk veelal vanuit een cognitief gedragstherapeutisch kader, maar gebruik ook andere therapeutische benaderingen in mijn behandeling. Als mens kan ik een luisterend oor bieden, mee denken en begrip tonen. Als psycholoog kan ik je ondersteunen de situatie en jouw rol daarin helder en in perspectief te zien, je helpen gedragspatronen te doorbreken, inzichten bieden en je helpen bij keuzes en veranderingen. 

Ik ben op dinsdag en donderdag werkzaam in de praktijk.

Naast mijn werkzaamheden in de praktijk werk ik bij het Helen Dowling Instituut, een instelling voor psychologische zorg bij kanker.

BIG geregistreerde GZ-Psycholoog nummer: 59913538925

Nienke Kerkhoven (gz-psycholoog/psychotherapeut)

Mijn naam is Nienke Kerkhoven. Naast mijn werk bij Psychologen Praktijk Leidsche Rijn werk ik bij Altrecht een grote GGZ organisatie. Mathilde en ik waren hier vroeger collega's en gaven hier samen groepstherapieën. Ik heb ervaring met de behandeling van angsten, trauma's, depressies en persoonlijkheidsproblematiek. In mijn werk vind ik het vooral belangrijk om zoveel mogelijk te kunnen aansluiten bij de persoon wie hij/zij is en behandeling op maat aan te kunnen bieden. Daarin gebruik ik verschillende psychotherapeutische benaderingen en evidence based technieken, zoals ook beschreven bij het behandelaanbod.

BIG geregistreerde GZ-Psycholoog nummer: 09059510225 BIG geregistreerde Psychotherapeut nummer: 29059510216